Herbouw schooltje voor straatkinderen
door Marjan Schaapman op 29 mei, 2016

In het eerste kwartaal van 2016 is het oude schooltje voor straatkinderen en school drop-outs in Dagoretti (Nairobi, Kenia) vervangen. De oude verroeste golfplaten hebben plaats gemaakt voor een gebouwtje met een fundering, wanden van stalen frames en gegalvaniseerde golfplaten, ramen, deuren en een dak!

 

Dankzij een sponsor uit Spakenburg konden wij begin dit jaar de fondsen beschikbaar stellen die nodig waren voor de aanschaf van de bouwmaterialen en gereedschappen en om enkele geschoolde arbeiders te betalen. De organisatie ‘Tools to work’ uit Teteringen (Breda) maakte al eerder leermiddelen beschikbaar.

De Levozy Self Help Group is een organisatie die straatkinderen en school drop-outs in Dagoretti helpt door hen onderwijs en gezondheidszorg te bieden, en ernaar streeft hun armoede te verminderen door hen te helpen inkomsten te genereren. In het kleine trainingscentrum in Nairobi wordt ongeveer 50 straatkinderen beroepsopleidingen tot automonteur, elektricien, het ontwerpen en naaien van kleren, breien en borduren geboden.

 

1 Old Structure

Het oude schooltje van verroeste golfplaten....

 

2B Off Loading Of Material For New Structure  5

Roof Timbers Setting

en de glimmende, nieuwe constructie!


Uit ons fotoboek
Overzicht nieuwsberichten