Aanvraagprocedure en -formulier

Je kunt financiering aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen en deze te sturen naar vandoornstudies@gmail.com.

De aanvraagprocedure bestaat uit twee fases: 1) de initiële aanvraag en 2) de definitieve aanvraag.
De ingediende aanvragen worden tweemaal per jaar beoordeeld: de initiële aanvragen in juni en november en de definitieve aanvragen in juli en december.

1) Initiële aanvraag

  • Voor studies die starten in september – oktober kan de initiële aanvraag worden ingediend in de periode maart – mei.
  • Voor studies die starten in januari – februari kan de initiële aanvraag worden ingediend in de periode augustus – oktober.

 

Je hoort binnen 1 maand na ontvangst van je initiële aanvraag of wij je verzoek om studiefinanciering wel of niet in behandeling willen nemen. Daarvoor kijken wij of je aanvraag aan onze criteria voldoet.

2) Definitieve aanvraag

Als jouw initiële aanvraag positief is beoordeeld, dan krijg je van ons een tweede aanvraagformulier waarmee je aanvullende informatie moet aanleveren:

  • Voor studies die starten in september – oktober moet deze definitieve aanvraag vóór 1 juli zijn ingediend.
  • Voor studies die starten in januari – februari moet deze definitieve aanvraag vóór 1 december zijn ingediend.

 

LET OP: Alle aanvragen die na die deadline worden ingediend of aanvragen die een andere studieperiode betreffen worden automatisch afgewezen.

Wij kunnen je aanvraag pas beoordelen als we een volledig ingevuld formulier en alle bijbehorende documenten van je hebben ontvangen.

Afhankelijk van het beschikbare budget wordt studiefinanciering toegewezen aan (een tiental) hoogst scorende aanvragen (er is dus sprake van een zekere competitie).

Je hoort in de loop van de maand juli / december of wij je verzoek om studiefinanciering wel of niet kunnen honoreren.

 

DOWNLOAD AANVRAAGFORMULIER